Tratat de chirurgie. Ediția a II-a Vol. IX Uro-oncologie

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-973-27-2185-8
Format:
A4
Nr. pagini:
676
Array
150,00 lei

Descriere

În urmă cu câțiva ani, am primit cu multă emoție din partea celor doi editori ai Tratatului de Chirurgie provocarea de a fi coordonatorul volumului de uro-oncologie. Am înțeles că iau asupra mea o mare răspundere, gândindu-mă la prestigiul lor profesional și la încrederea cu care mă onorează în a coordona un volum din domeniul urologiei sub egida Editurii Academiei Române. De asemenea, responsabilitatea mea este și mai mare gândindu-mă la personalitățile marcante ale urologiei românești care au coordonat edițiile anterioare și și-au lăsat amprenta asupra evoluției profesionale a generații de urologi. Și aș aminti aici numele academicianului Eugen Proca, ale cărui volume de referință în urologie au stat la baza formării mele profesionale în perioada de debut ca rezident și apoi ca tânăr specialist în urologie. Iar dacă azi putem vorbi de o Asociație Română de Urologie valoroasă profesional și recunoscută la nivel european și internațional, aceasta se datorează, printre multe altele, și gândurilor pe care Domnia sa le-a așternut între coperțile tratatelor lăsate nouă moștenire.
Prezentul volum, rod al unei concepții unitare în abordarea pacientului cu patologie uro-oncologică, vine în sprijinul rezidenților în urologie și al tinerilor specialiști urologi, în special al celor dornici de a-și însuși tehnicile moderne minim-invazive de laparoscopie și robotică.
Am structurat volumul în opt secțiuni, din care primele șapte sunt dedicate patologiei uro-oncologice a adultului – tumori renale, ale tractului urinar, peniene, prostatice, testiculare, ale glandei suprarenale și sarcoamele retro-peritoneale – și cea de a opta secțiune dedicată patologiei uro-oncologice a copilului. .
În speranța că prin conținutul acestui volum am reușit să aducem puțină lumină și să creionăm un drum spre abordarea modernă a patologiei uro-oncologice, mulțumesc călduros editorilor și autorilor pentru încrederea și suportul acordat.
Poate nu întâmplător acest volum apare acum, la împlinirea a 20 de ani de laparoscopie urologică în România, ocazie fericită de a dedica apariția sa memoriei Profesorului Sergiu Duca, părintele laparoscopiei în țara noastră și mentorul meu în startul de acum două decenii în fascinanta lume a chirurgiei laparoscopice urologice.

Coordonator,
Prof. dr. Ioan COMAN

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori