Psalmii. Adaptare în versuri

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-713-9
Anul apariţiei:
2020
Format:
A5
Nr. pagini:
246
Array
35,00 lei

Descriere

Psalmii alcătuiesc cea de a nouăsprezecea carte; a Scripturii, a cărei adaptare în versuri încearcă a se înscrie în programul lansat de Mântuitorul Iisus Hristos cu circa 2000 de ani în urmă - adică de răspândire a Evangheliei, a acestei vești bune -, în întreaga lume (Marc. 16:15). Fundamentul prezentului demers literar se află în Vechiul Testament, în profeția proorocului Amos, prin care Dumnezeu atenționează asupra unei vremi „de foamete (...) nu foamete de pâine nici sete de apă, ci faamete și sete după auzirea cuvintelor Domnului” (Amos 8:11). Ideea adaptării în versuri a Bibliei s-a născut tocmai din nevoia de a satisface, la vremea potrivită, „foamea și setea ” spirituală anticipată de către Dumnezeu.
Biblia în versuri este o lucrare beletristică, ce voiește a respecta libertatea de conștiință a fiecăruia. Cuvântul nu este interpretat, ci doar recitat. Fiind o adaptare în versuri a textelor Scripturii, ea se adresează, în exclusivitate, vorbitorilor de limbă română, atât celor din țară, cât și comunităților românești din diaspora. Cartea urmărește, prin limbajul ei simplu, să dea o nouă formă textelor Scripturii - fără a le modifica esența -, facându-le astfel ușor accesibile și, totodată, ușor de memorat, în ideea ridicării nivelului de spiritualitate al potențialilor cititori, care, cuprinși de tumultul vieții cotidiene, au lăsat Cuvântul înecat în cascada evenimentelor zilnice (Mat. 13:22), dosit într-un ungher al subconștientului lor.
Fiecare carte a Scripturii este prezentată sub motto-ul . Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui ”, pentru că, întradevăr, „Aceasta este datoria oricărui om ” (Ecl. 12:13).

Ioan CIORCA

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori