Programarea și operarea mașinilor-unelte cu comandă numerică. Teste și aplicații

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-141-0
Format:
B5
Nr. pagini:
106
Array
50,00 lei

Descriere

Formarea profesională a operatorilor și programatorilor pe mașini-unelte cu comandă numerică (CNC) , a devenit, în ultimul timp, un obiectiv major al instituțiilor de învățământ cu profil tehnic.Ea răspunde, unei nevoi reale a pieței muncii și contribuie la adaptarea fortei de munca la schimbările tehnologice din sectorul industrial.
În acest perimetru de interes se înscrie și lucrarea d-nei prof. ing. matematician Elena-Maria Mărginean.
Lucrarea a fost concepută ca fiind un set de teste de bazӑ pentru specialitatea operator pe maşini cu comandӑ numerică, dar aria de adresabilitate se poate extinde de la nivelul școlii profesionale la nivel postliceal putând intra totodată și sub sfera de interes a programelor de reconversie profesională.
Caracterul integrativ al lucrării este asigurat de structura sa echilibrată, în care se bucură de pondere egală atât partea de operare- programare Centre CNC Haas, cât și cea de operare-programare strunguri CNC Haas ambele fiind deopotrivӑ orientate înspre rezolvare de aplicatii.
Cele 10 teste ale lucrӑrii vizeazӑ tratarea principalelor componente ale maşinilor CNC, sistemul lor de operare şi de programare, exemplificarile ,focalizându-se pe maşinile Haas (centre și strunguri).
Partea a doua a lucrӑrii este alcӑtuitӑ din prezentarea în mod detaliat a unui program de execuţie a unei piese pe Centre CNC Haas. Testele şi aplicaţiile sunt însoţite de baremele de corectare, iar programul de execuţie este introdus în sistemul de simulare CIMCO dovedindu-se astfel realizarea efectivӑ a piesei propuse.

Conf.dr.ing. Titu Dorel Hodisan, Universitatea Tehnicӑ din Cluj Napoca

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru