Particularitățile creației actoricești de la scenă la universal media

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-523-4
Anul apariţiei:
2019
Format:
A5
Nr. pagini:
252
Array
30,00 lei

Descriere

Datorită acestui fenomen care este globalizarea, proces multicauzal, datorită dezvoltării industriei, a apariţiei a numeroase invenţii ce au influenţat valoric viaţa în toate datele sale, influenţa culturală devine incontestabilă într un secol poate prea grăbit cu el însuşi. Concomitent cu aceste influenţe, gustul pentru literatură a devenit din ce în ce mai nuanţat. Una din consecinţe este complexitatea genurilor literare, a curentelor avangardiste dar şi impactul pe care dramaturgia l a avut pe plan global concomitent cu teatrul, scena, actorul, interpretarea scenică, televiziunea, media.
Relaţia text spectacol este esenţială, determinantă şi decisivă pentru evaluarea oricărui demers regizoral sau actoricesc. În ultimă instanţă, este vorba despre o problemă ce implică o dilemă: ce texte scrise pot deveni spectacole; de cine depinde ca un text scris să devină fapt artistic? Desigur, valoarea acestui text este o condiţie esenţială acestui act al transformării sale. O primă condiţie.
Aprofundând analiza relaţiei deosebit de complexe:personaje dialog conflict timp spaţiu acţiune deznodământ mesaj constatăm că este vorba despre o relaţie care se construieşte şi se pune în act pe baza ambivalenţei text spectacol.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori