Pagini de istorie românească și universal. Provincii românești disputate și pierdute pe nedrept
- Editie: 1
- ISBN: 978-606-730-991-1
- Anul apariţiei: 2023
- Format: B5
- Nr. pagini: 660
Ai întrebări? Contactează-ne!
Să ținem la România ca cetățeni ai României, ca buni români, este nevoie să fim mai fermi, hotărâți și încrezători, să ne apărăm interesele de națiune suverană. Și când spun asta, o spun răspicat, indiferent de etnie, sex și religie. În baza Constituției României, ca cetățeni și fii ai acestui pământ ce se numește România, avem atât drepturi, dar mai ales îndatoriri. Să nu fim indiferenți și delăsători.
Gândurile și ideile noastre, de a scrie o carte împreună cu col. (r.) PiuariT. Mihai, aproape nonagenar, cu aspecte și detalii istorice semnificative privind România și evoluția ei de la Dacia încoace, s-a născut în ultimii 5-7 ani. De ce? Pentru că am constatat că Istoria României, inclusiv Istoria Universală și a Europei, ca obiecte de studiu,sunt tot mai mult neglijate în învățământul gimnazial și liceal, și ar trebui să fie predate printr-un număr mai mare de ore, inclusiv în școlile primare, gimnaziale, licee și chiar în facultăți.
Volumul nostru este unul modest, adus ca omagiu înaintașilor noștri,de la Burebista la Decebal, Dromichete și Deceneu, voievozilor noștri întemeietori de țară, Negru Vodă și toți Basarabeștii, Dragoș Vodă și Bogdan Vodă și urmașii lor, voievozii Gelu, Glad și Menumorut, venind până aproape de zilele noastre.
Cuprinsul volumului include și o serie de materiale descoperite de arheologi, statuete, monede dacice, monede romane de aur și argint,biserici, clădiri importante, monumente ș.a.
Cu modestie dorim să spunem că lucrarea noastră este o contribuție modestă la reținerea unor tipare de bază ale Istoriei României și Istoriei Universale, care e scrisă pe bază de dovezi arheologice, documente istorice de arhivă, memorii, fotografii, hărți și alte documente specific cu care operează istoria ca știință.
Cât privește activitatea celor doi autori, ei nu sunt la primele cărți sau studii de istorie. Am urmărit să realizăm doar o micro-sinteză a principalelor evenimente și momente istorice care ne-au marcat pe noi sau generațiile dinaintea noastră.
Să acordăm mai multă atenție Muzei Clio. Să fim susținători fermi ai adevărului istoric. Să demascăm toate ideile și tezele false, manipulatorii. Să susținem evenimentele istorice pe bază de argumente și dovezi certe.
Vasile Șt. TUTULA