O viață pentru medicină și beletristică medicală

Produsul este în stoc
ISBN:
978-606-8438-95-5
Format:
B5
Nr. pagini:
314
Array
60,00 lei

Descriere

Doamna Prof. dr. ȘTEFANIA KORY CALOMFIRESCU este un „model” de OM, medic, dascăl, cercetător și scriitor în beletristică medicală. Și-a închinat întreaga viață pentru a salva nenumărate vieți omenești, pentru a vindeca sau alina suferințele multor pacienți de toate vârstele, cu diferite afecțiuni neurologice acute sau cronice.
Și-a iubit specialitatea de neurologie, muncind cu multă dăruire, cu trudă și pasiune, dar și cu entuziasm, iar munca sa s-a reflectat nu numai în medicină ci și in beletristica medicală. A fost foarte bucuroasă când a primit premiul Ligii Scriitorilor din România pentru cartea „Școala de neurologie în medicina clujeană” în anul 2012.
                A publicat peste 600 de lucări științifice și a participat la numeroase simpozioane si conferințe naționale ca chairman. De asemenea a participat și la multe congrese internaționale, totalizând până în momentul de față, pentru medicină 33 de cărți publicate și 16 pentru beletristică medicală. Viața sa a fost plină de mari eforturi, de sacrificii și multe renunțări, ca să ajungă la un asemenea palmares, atât în medicină cât și în beletristica medicală. Talentul fără muncă susținută și perseverență nu duce la realizări mari în viață, iar dânsa a fost constientă de acest fapt. Și-a valorificat timpul mereu la maximum, priviindu-l ca fiind un dar de neprețuit.
                     Din cuvintele de confesiune ale doamnei  Prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu se poate cristaliza întreaga sa viață: „M-am orientat către medicină în ultimele două clase de liceu, în dorința de a ajuta oamenii în suferință, cu toate că tatăl meu dorea foarte mult să ajung profesoară de limba română și să rămân lângă ei, acasă, în Drobeta-Turnu Severin. Am ales centrul universitar Cluj pentru medicină, care mi-a dat mari satisfacții profesionale și științifice, dar în același timp și realizări în beletristica medicală. Le-am îmbinat tot timpul pe amândouă, în mod armonios, dar cu o muncă foarte susținută pe tot parcursul vieții și cu mari renunțări. Roadele acum însă ies la suprafață, conturând împlinirea unei vieți. Tot ce faci cu placere în această viață, îți incăntă sufletul și-ți dă satisfacția drumului ales și parcurs cu demnitate și corectitudine.”
                     Doamna Profesor se poate bucura din plin de realizările sale de excepție, care fac cinste Școlii Medicale Clujene, neurologiei și beletristicii medicale românești.
Prof. dr. Dafin F. Mureșanu

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori