Nuvele pentru un an. În liniște. Volumul VI

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-498-5; 978-606-730-735-1
Anul apariţiei:
2021
Format:
13x20
Nr. pagini:
362
Array
37,00 lei

Descriere

Șirul de Nuvele pentru un an construiește o comedie/tragedie umană, din zeci de frînturi puse alături. Sentimentele omenești cele mai frecvente, iubirea, ura, dorința de avere, teama, zgîrcenia, spaima de moarte, maternitatea, neliniștea măritișului, depresia vieții banale, răzbunarea neghioabă sînt transpuse în cele mai diferite decoruri din viața italiană modernă.
Volumul al șaselea, În liniște, vorbește despre copilăria călcată în picioare, iubirea maternă nemiloasă, cînd e deformată de traumele trecutului, bătrînețea muribundă, între tandrețe și perversiune, opinia celorlalți despre noi, care ne obligă să fim așa cum vor ei, sacrificiul matern pedepsit, oamenii care pot fi mai ticăloși decât păsările, viața reamintită schimbându-și perspectivele în fața morții, cinstea și credința care sînt mai puternice decît iubirea paternă, iubirea ca un joc de putere învelit în afecțiune, societatea și împrejurările care ne distribuie într-un rol cu care ne obișnuim.
Luigi Pirandello (1867-1936) a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în 1934, pentru că nuvelele sale dovedesc “improvizația lipsită de efort, care le conferă spontaneitate, elan, viață”.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori