Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici. Promotor al școlii românești de neurologie și de geronto-geriatrie

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-037-6
Format:
B5
Nr. pagini:
332
Array
60,00 lei

Descriere

Această monografie-document a fost realizată pe baza dialogului între autoare şi domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici, dialog avut în anul 2004, care dezvăluie vasta sa cultură medicală, pe lângă experienţa foarte îndelungată în temele de geronto-geriatrie, la care se adaugă şi faptul că este promotor al neurologiei şi al neurociberneticii în România. Schemele de tratament prezentate au fost corespunzătoare acelui timp.
Domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici are marele merit că a reuşit, în sfârşit, ca specialitatea de Geronto-Geriatrie, în anul 1992, să fie recunoscută în România şi introdusă ca materie de predare la toate facultăţile de medicină din ţară, este utilă medicilor rezidenţi, tinerilor medici specialişti, studenţilor în medicină, medicilor de familie sau de medicină generală şi tuturor persoanelor care se ocupă de îngrijirea persoanelor vârstnice sau care sunt interesate de problematica atât de complexă a vârstei a treia.
Domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici este în acelaşi timp şi un tezaur de cultură şi în ştiinţă, o mare personalitate, o personalitate complexă, într-adevăr, pe toate planurile, contemporană cu noi. De aceea, îi aducem multe mulţumiri, purtându-i respectul cuvenit şi stima pentru contribuţia sa în medicină, ştiinţă, cultură şi neurocibernetică, cât şi pe plan social.
Domnul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici rămâne şi ca un model luminos de dascăl al Universităţii Ecologice din Bucureşti, pentru că a pregătit numeroşi studenţi care au devenit personalităţi ale vieţii medicale, atât în ţară, cât şi în străinătate, contribuind la notorietatea şi faima specialităţii de Geronto-Geriatrie pe toate meridianele globului pământesc.
Doamnei Prof. Dr. Ştefania Kory Calomfirescu îi adresăm multe felicitări pentru realizarea acestei frumoase şi valoroase monografii-document.

Prof. Dr. Adela Maria Moş

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.