Mari profesori ai medicinei clujene

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-410-7
Format:
A5
Nr. pagini:
234
Array
20,00 lei

Descriere

Noi știm, chiar și generațiile tinere de medici în formare, că a existat o pleiadă strălucitoare de Profesori universitari ai școlii medicale clujene, care au fost adevărați ctitori ai acesteia.
Ei au zidit și au dus faima școlii medicale peste granițe, făcând-o să fie cunoscută și apreciată în Europa, și în întreaga lume.
Temelia școlii de medicină din țara noastră a fost pusă de oameni pasionați pentru nobila profesiune, de a salva vieți omenești, de a alina suferințe și de a descoperi adevăruri ascunse după perdeaua mată și densă a patologiei.
Printre acești oameni mari, adevărați maeștri, în jurul cărora s-a creat un adevărat mit, servind ca modele în viață pentru tinerii medici în formarea lor profesională, se numără: IULIU HAȚIEGANU, VICTOR PAPILIAN, IACOB IACOBOVICI și IULIU MOLDOVAN, stele de primă mărime ale medicinei românești.
Strălucirea lor dăinuie și va dăinui peste timpuri, peste generații, îndemnând tinerii să lucreze cu mai multă pasiune.
Toate generațiile care s-au succedat de-a lungul tim¬pului la școala medicală clujeană și care s-au format în lumina acestor meteori, cât și generațiile de medici care s-au format din elevii acestor mari maeștri trebuie să le poarte o vie recunoștință și un sentiment de iubire.
Ei vor rămâne un tezaur de preluat și de cultivat pe mai departe.

Prof. Dr. Adela Maria Moș

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori