În grupajul de poezii ,,Lacrimi de iubire”, autorul oglindeşte cu dibăcie minunatul decor al naturii în care s-a format, el provenind dintr-o familie de silvicultori (atât bunicul, cât şi tatăl său au fost pădurari).
Cel de-al doilea volum de poezii al autorului, intitulat ,,Lacrimi de iubire”, debutează cu poezia „Rarăul” („Fuziune”), poezie care i-a adus acestuia nenumărate satisfacţii şi aprecieri.
Alături de sentimentele de iubire faţă de semeni şi faţă de natură, autorul surprinde şi freamătul vieţuitoarelor, care reînvie odată cu sosirea primăverii.
Cu multă sensibilitate, poetul ne prezintă prin poeziile sale şi ataşamentul său faţă de familie, dar mai ales faţă de nepoţii săi, cărora le poartă o dragoste nemărginită.
Remarcăm de asemenea modul hazliu prin care surprinde secvenţe de vânătoare şi comportamentul colegilor săi, vânători.
Sentimentele lui de iubire se apropie şi de cei pe care i-a cunoscut şi apoi soarta i-a dus spre nefiinţă.
Autorul ne prezintă apoi o dragoste neprihănită faţă de prietenii cu care a copilărit şi, mai ales, faţă de colegii împreună cu care a absolvit şcoala primară din localitatea Bonţida.
Rămânem însă surprinşi de respectul arătat în poeziile sale pentru eroismul moţilor salvatori din Munţii Apuseni, la acel nefericit accident aviatic, precum şi de modul original de a relata deosebitele performanţe ale româncei Simona Halep.
Nu în ultimul rând, autorul surprinde activitatea colegilor săi, pădurari în cadrul Ocolului Silvic Gherla, descriind faptele hazlii ale acestora, petrecute în mijlocul naturii.
Fiind şi un om al credinţei, este mereu în preajma sărbătorilor bisericeşti, prezentându-ne portul şi datinile strămoşeşti din satul natal, înconjurat de un ales peisaj natural.
Alexandra Blaga