Kinetoterapia pacienților în faza acută a accidentelor vasculare cerebrale

Produsul este în stoc
ISBN:
978-973-8099-37-1
Format:
B5
Nr. pagini:
174
Array
50,00 lei

Descriere

Accidentele vasculare cerebrale reprezintă o mare pro¬ble¬mă de sănătate publică, în momentul de faţă, pe plan mondial, fiind a treia cauză de deces după bolile cardio-vasculare şi cancer, iar în România reprezintă prima cauză de mortalitate. De aceea im¬por¬tanţa care i se dă în patologia cerebrală este extrem de mare. În fiecare secţie de neurologie, numărul pacienţilor internaţi cu accidente vasculare cerebrale ischemice şi hemoragice re¬pre¬zintă mai mult de 60% dintre aceştia.
Se spune pe drept cuvânt că acum două aspecte sunt foarte importante, legate de aceste accidente vasculare cerebrale şi anu¬me: aspectul de profilaxie, incluzându-se factorii de risc mo¬di¬fi¬ca¬bili şi nemodificabili, cât şi factorii de risc mai recent desco¬pe¬riţi, dar şi al doilea aspect, privind recuperarea acestor pacienţi, pe primul loc fiind kinetoterapia cu procedurile sale în faza acută şi spastică. Un alt aspect ar fi recuperarea tulburărilor de limbaj, de tip afazic, cu toate formele sale clinice ca: afazie mo¬to¬rie, re¬cep¬tivă, amnestică etc.
Această carte este extrem de utilă, din punct de vedere teo¬retic, dar şi din punct de vedere practic; are menirea de a arăta importanţa kinetoterapiei în faza acută a unui accident vascular cerebral, indiferent că este ischemic sau hemoragic. În acest fel in¬teresează secţiile de terapie intensivă, dar şi secţiile de me¬di¬cină internă, cât şi alte secţii din grupa de medicină internă, unde nu există o secţie specializată de terapie intensivă, cât şi secţiile de chi¬rurgie, care au cazuri operate ce pot să facă şi un accident vas¬¬cular cerebral.

Prof. Dr. Adela Maria Moş

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori