Despre Academicianul Profesor Dr. Constantin Popa

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-327-8
Format:
A5
Nr. pagini:
276
Array
25,00 lei

Descriere

Domnul academician Prof. Dr. CONSTANTIN POPA este coordonatorul Institutului de Neurologie şi Boli Neuro-vasculare „Profesor Dr. Vlad Voiculescu” din Bucureşti.
Dânsul a fost şeful Departamentului de Neurologie U.M.F. „Carol Davila” şi al Clinicii de Neurologie Adulţi de la Spitalul Clinic Universitar „Al. Obregia” din Bucureşti.
A fost, de fapt, iniţiatorul primului institut de studiu al bolilor cerebrovasculare din centrul şi sud-estul Europei, des-chizător de drumuri în practica de cercetare medicală, autor şi coautor al multor lucrări ştiinţifice cu răsunet internaţional, încărcat de premii, diplome de excelenţă şi onoruri la nivelele cele mai înalte.
Şi-a dedicat întreaga viaţă marelui capitol din Neurologie, intitulat „Bolile vasculare cerebrale”, cu rezultate excelente în acest domeniu. De aceea, în această carte-document am ales câteva teme pe parcursul mai multor ani, începând cu anul 2005, până în anul 2014, pentru a ilustra acest fapt.
Temele s-au referit la: clasificările în stroke, managementul bolnavului înainte de intervenţiile cardio şi neurovasculare, la interferenţele cardiologice în urgenţele de cauză vasculară, la complicaţiile neurologice ale chirurgiei cardiace, la cele trei direcţii în intervenţie neurovasculară în domeniul neuro-cardiologiei, la mismatch în zona de penumbră în infarctul cerebral acut, la interferenţele neuro-cardiologice în urgenţele de cauză vasculară, la moartea celulelor, la managementul transplantului de organe şi la donarea de organe după moartea cerebrală.
Domnul academician Constantin Popa a avut, într-adevăr, o mare pasiune pentru acest capitol al maladiilor cerebro-vasculare din tinereţe şi până în momentul de faţă, al vârstei marilor împliniri profesionale şi ştiinţifice.
Domnul academician Prof. Dr. Constantin Popa reprezintă un adevărat model al zilelor noastre, care serveşte tinerilor neurologi în formarea lor profesională şi ştiinţifică.

Prof. Dr. Ştefania Kory Calomfirescu,
membru de onoare al academiei de Ştiinţe Medicale

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori