george cadar-dacica

Dacica magna. Istoria ascunsă

40,00 lei
Lipsa stoc
  • Editie: 1
  • ISBN: 978-606-730-313-1
  • Anul apariţiei: 2017
  • Format: A5
  • Nr. pagini: 328
Categorii: Cărți Academica

Ai întrebări? Contactează-ne!

Descriere

Cartea de faţă probează regăsirea timpului şi spaţiului originar spre care este îndemnat cititorul să păşească pentru regăsirea de sine şi înălţarea sufletească. Aduce la lumină o istorie romînească ascunsă de mii de ani. Tema cărţii este legată de Limba Bătrînă, obîrşiile neamului şi felul în care lingvistica poate rescrie, la propriu, istoria. Limba Bătrînă este foarte importantă pentru noi ca neam, dar şi pentru întreaga Europă. Marele orator Fabius Quintilian, cu a sa “Arta oratorica”, contemporan cu Domiţian şi cu Cicero, menţiona că dacă scoteai sau adăugai silabe din latină ajungeai la Limba Bătrînă a dacilor din care se trăgea latina. Este o confirmare clară şi fără echivoc că poporul roman a fost el însuşi o civilizaţie, iar romanii sunt urmaşii noştri şi nu invers.
Prin această carte de excepţie, istoria milenară a poporului romîn reînvie în glorie.

Dr. Călin Georgescu,
Preşedintele Centrului European de Cercetare
al Clubului de la Roma

Dacica Magna lui George Cadar se înscrie în categoria acelor cărţi rare, magistrale, care trebuie aprofundate, studiate cu sîrguinţă, cu pasiune şi cu dăruirea pe care ţi-o dă sentimentul aparţinerii unui neam străvechi, un neam-matrice în spaţiul european. Scrierea unei astfel de cărţi1 este rezultatul cercetărilor de zeci de ani, a căutării şi aflării adevărului istoric despre originile noastre şi despre valoarea incontestabilă a limbii-arhetip a poporului romîn. Este, mai presus de orice, o argumentată de-mantelare a falsurilor istorice şi lingvistice privind iden-titatea noastră, a romînilor, identitate care îşi are rădăcinile într-o spaţio-temporalitate care trimite cu mii de ani înainte de latinitate.

Prof. Dr. Doina Cmeciu

Editura Ecou Transilvan

Editura ECOU TRANSILVANEditura ECOU TRANSILVAN din Cluj Napoca este o editură cu un mare interes pentru editarea și promovarea culturii scrise prin apariții editoriale din varii domenii: cinematografie, poezie, proză, istorie, monografii, filosofie, psihologie, biologie, medicină, ştiinţă şi tehnică, economie, reviste.