Culorile sufletului

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-948-5
Anul apariţiei:
2022
Format:
A5
Nr. pagini:
168
Array
30,00 lei

Descriere

Întoarcerea noastră spre acest aspect al vieții interioare ne poate determina să ne regândim întreagă viață. Deseori suntem predispuși la catalogări, emitere de judecăți și conceptualizări generaliste care nu ne fac bine și în linia cărora ajungem să fim dăunători lumii noastre și existenței umane în sine. În acest sens Poezia poate curăța și viața noastră, și gândirea noastră, și trăirea noastră. Altfel, percepem oamenii doar ca și niște concepte și nu ca ființe particulare. Facem ierarhizări, afirmăm cine este mai bun și cine nu, de parcă am fi Însuși Creatorul. Nu acesta ne este datul nostru uman.
Consider că Poezia își are locul în acea lume determinată de Agora grecească în care Poeții se aflau în jurul unei mese rotunde, toți egali, toți creatori, toți buni, dar, în mod particular, fiecare fiind diferit în scrierea și concepțiile sale. Nu noi ne afirmăm valoarea, ci timpul ne-o va oferi. În această ordine de idei apare și prezentul volum al doamnei Adelina-Sonia Mărginean, sugestiv intitulat Culorile sufletului.
Pentru Domnia Sa, Poezia este calea de a ne transpune dincolo de o lume a materialismului palpabil în cea a armoniei sufletului. Aceste culori descrise sunt descoperiri metaforice a tot ceea ce înseamnă frumusețea noastră inte-rioară. Dacă identitatea noastră de chip este unică, și identitatea noastră de suflet este la fel. Și ceea ce ne conferă identitate spirituală este multitudinea noastră de culori și nuanțe, pe care le manifestăm spre Creator și spre seamănul nostru. În viziunea sa, nu se poate ajunge la desăvârșire fără această scară a culorilor sufletului. Este interesantă această metaforă pe care o oferă autoarea scării, motivului de urcare, de perfecționare umană, de spiritualizare. Dacă avem Scara lui Iacob, Scara Sfântului Ioan Scărarul, în prezentul volum avem scara culorilor sufletului uman. Din această perspectivă nu este doar o scară de ascensiune spre Absolut, ci și una de introspecție spre eul lăuntric. Și totul este îmbrăcat în dulcele stil clasic, dar adăugând o particularitate a influenței divine în această dublă scară, cea spre celălalt și spre interior. Iar puterea ce mișcă precum un imens dinam totul și pe toate este Dragostea.
Volumul de versuri Culorile sufletului al doamnei Adelina-Sonia Mărginean este unul al desăvârșirii prin iubire, prin stil clasic și suflet romantic, întru cele ce sunt ale Adevărului, Binelui și Frumosului.

dr. Victor Constantin MĂRUȚOIU

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori