Angelica Sebe-Conexiuni interioare

Conexiuni interioare: cum să activezi starea de bine

50,00 lei
Lipsa stoc
  • Editie: 1
  • ISBN: 978-630-311-234-3
  • Anul apariţiei: 2025
  • Format: A5
  • Nr. pagini: 150

Ai întrebări? Contactează-ne!

Descriere

Titlul cărții reflectă ideea că felul în care ne simțim nu depinde, în totalitate, de circumstanțele exterioare, ci, mai degrabă, de modul în care alegem să percepem, să reacționăm și să ne raportăm la viață. În esență, „starea de bine” este o stare fizică, mentală, emoțională și spirituală echilibrată, un sentiment de liniște și mulțumire. De asemenea, dacă extindem, poate fi prospețime mentală, entuziasm, energie, bucurie.
Conexiunea dintre corpul fizic, emoțiile și mintea noastră este reală și determină modul în care aceste trei aspecte ale ființei noastre interacționează și se influențează reciproc.
Emoțiile sunt strâns legate de răspunsurile fiziologice ale corpului.
Gândurile tale pot genera emoții. De exemplu, interpretarea negativă a unei situații poate duce la anxietate, în timp ce o perspectivă optimistă poate crea emoții pozitive. Amigdala, hipocampul și cortexul prefrontal joacă un rol esențial în procesarea emoțiilor. Exercițiile de conștientizare te pot ajuta să observi emoțiile fără a reacționa impulsiv, ceea ce duce la echilibru emoțional.
Credințele și gândurile pot influența starea fizică. Efectul placebo demonstrează cum convingerea că un tratament funcționează poate duce la îmbunătățiri reale. Gândurile negative repetate (ruminațiile) pot crește nivelul de cortizol, hormonul stresului, ceea ce poate afecta imunitatea și sănătatea generală. Yoga, meditația și exercițiile de respirație demonstrează cum liniștirea minții poate reduce tensiunea fizică.
Sănătatea fizică influențează profund mintea și emoțiile. Când corpul este sănătos, nivelul de energie este mai ridicat, ceea ce contribuie la o stare mentală pozitivă și la o capacitate mai bună de a gestiona stresul. Serotonina este asociată cu starea de bine. Lipsa exercițiilor fizice sau o dietă nesănătoasă poate reduce nivelurile acesteia. Dopamina promovează motivația și plăcerea. Nivelurile ridicate de cortizol, cauzate de boli sau stres fizic, pot agrava anxietatea și depresia. Durerea cronică poate contribui la apariția depresiei. Limitările fizice cauzate de boală pot duce la sentimente de frustrare sau izolare. Lipsa somnului afectează funcționarea creierului, provocând iritabilitate, dificultăți de concentrare.

Editura Ecou Transilvan

Editura ECOU TRANSILVANEditura ECOU TRANSILVAN din Cluj Napoca este o editură cu un mare interes pentru editarea și promovarea culturii scrise prin apariții editoriale din varii domenii: cinematografie, poezie, proză, istorie, monografii, filosofie, psihologie, biologie, medicină, ştiinţă şi tehnică, economie, reviste.