Centenarul școlii strălucite de medicină clujeană cu limba de predare română. Marele ”Ctitor” Profesor Doctor Iuliu Hațieganu din ”Generația de Aur” .Volumul I

Produsul nu este in stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-779-5; 978-606-730-778-8
Anul apariţiei:
2021
Format:
A5
Nr. pagini:
248
Array
40,00 lei

Descriere

Noi știm, chiar și generațiile tinere de medici în formare, că a existat o pleiadă strălucitoare de profesori universitari ai școlii medicale clujene, care au fost “adevărați ctitori” ai acesteia.
Ei au zidit și au dus faima școlii medicale clujene peste granițe, făcând-o să fie cunoscută și apreciată în Europa și în întreaga lume.
Temelia școlii de medicină din țara noastră a fost pusă de oameni pasionați pentru nobila profesiune, de a salva vieți omenești, de a alina suferințe și de a descoperi ade¬vă¬ruri ascunse, după perdeaua mată și densă a patologiei.
Toate generațiile care s-au succedat de-a lungul timpului la școala medicală clujeană și care s-au format în lumina acestor meteori, cât și generațiile de medici care s-au format din elevii acestor mari maeștri trebuie să le poarte o vie recunoștință și un sentiment de iubire.
Ei vor rămâne un tezaur de preluat și de cultivat pe mai departe.
Mulți tineri le vor cinsti memoria cu convingerea de-a lungul timpului, că medicina este mai mult decât o profesie plină de răspundere, de angajare morală și profesională, care îți oferă mari satisfacții sufletești prin binele ce-l poți face în viață oamenilor suferinzi și care îți dă în același timp sigu¬ranța că nu ai trăit decât pentru un nobil țel, că te-ai dăruit arzând până la ultima picătură și că ai dat și ai pus în același timp o fărâmă din sufletul tău, la edificiul acestei profesiuni de credință.

Acad. Prof. Dr. GHEORGHE BENGA

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori