Matricea rusă

Produsul este în stoc
Editie:
1
ISBN:
978-606-730-284-4
Anul apariţiei:
2017
Format:
B5
Nr. pagini:
440
Array
48,00 lei

Descriere

Lucrarea d-lui Octavian Sergentu abordează o temă de interes major din aria geopoliticii clasice și contemporane. Începând cu abordările clasice, Rusia a reprezentat și continuă să reprezinte și în prezent un reper de neocolit.
Autorul utilizează și încearcă să valorifice , în cuprinsul lucrării, surse din patru principale orizonturi de cercetare: anglofon, francofon, rusesc și românesc. Bun cunoscător al limbii ruse, Octavian Sergentu valorifică din plin oportunitățile de informare și analiză oferite de literatura de profil din cadrul Federației Ruse. Este un atu pe care nu foarte mulți cercetători îl au astfel încât merită a fi subliniat.
Lucrarea reprezintă o încercare cu reușite notabile, de abordare sintetică și totodată, cu pretenții explicite de exhaustivitate. Este o abordare complexă ce ia în analiză toți factorii importanți care explică poziția și rolul Federației Ruse în geopolitica regională și globală.
Lucrarea conține analize reușite și judecăți nuanțate, echidistante ideologic. Cititorul ia cunoștință cu un univers ideatic mai puțin accesibil, din cauza cunoașterii limbii ruse, un atu pe care autorul l-a valorificat din plin.

Prof.univ.dr. Vasile Boari,
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cos cumparaturi

 x 

Coş gol

Filtru

Autori